Friday, 7 July 2017

Bibir Kering dan Mengelupas?

Assalamualaikum,
Haaa dia buat lagi muncul malam-malam.πŸ˜€. Sorry gaiss siang-siang mood nak menulis eh menaip kat sini tak ada.Lewat-lewat baru mood tu muncul.πŸ˜‚

Malam ni nak cerita la sikit pasal bibir ni.A'ah pasal bibir awak.Biasa kan bibir kering lepas tu pedih siap pakej bibir berdarah lagi kalau terover senyum.😒

Siapa pernah kena?

Siapa yang tak pernah tu mesti disiplin minum air kan.

Ok masalah tu tak hilang macam tu je kalau minum air.Ada sesetengah orang bibir dia jenis kering kan walaupun dah sapu lip balm.Bukan setakat kering tapi mengelupas.Tahu la kan kalau bibir mengelupas jari-jemari pun laju je nak tarik kuping tu.

Apabila tarik kuping tu bukan saja sakit yang dapat tapi silap haribulan jadi hitam pun ada.Macam lebam atau mungkin jadi macam darah beku tu.Ishh. confirm malu nak jumpa dengan orang.

Tiba-tiba level confident merudum jatuh.Lagi parah kalau memang kerja kena hadap face to face dengan client.😭

Tapi kan masalah dekat atas ni boleh settle dengan hanya penggunaan Lip Care Kit Furaiha.😍

Eh eh tapi apa ke benda Lip Care Kit tu? Kena makan ubat ke macam mana?


Lip Care Kit ni ada dua item dalam dia.Satu Treatment Lip balm dan satu lagi Lip tint. Dua-dua ni khas untuk merawat bibir awak yang kering dan jadi hitam tu.πŸ˜‰. Suka tak?

Nak tengok ke rupa dia? Jap ehh Fitrah nak kena selongkar dulu dalam galeri handphone yang ada beribu gambar selfie eh bukan gambar produk dan testimoni.😜


Tadaaa ni la gambar Lip Care Kit tu.Cute kan packaging dia.Awak tengok packaging pun rasa nak makan kan.Itu belum cuba calit dekat bibir lagi.Takut awak termakan je.πŸ˜‚

Next entry kita Fitrah cerita details lagi tau tentang Lip Care Kit ni.

Salam Sayang Daripada Chep Fitrah

Thursday, 6 July 2017

Furaiha Skincare: Beauty Water

Tora datang lagi hehehe...Biasa kan suka muncul lewat-lewat malam.😂😂

Ok ok Assalamualaikum, awak semua apa khabar? Diharapkan baik-baik saja ya.Komenlah kalau awak baca posting ni pukul berapa ya?

Malam ni Fitrah nak share sikit info pasal Beauty Water. Dedulu ada yang tanya, Furaiha tak ada toner ke? Fitrah jawab tak ada la.Tak kan nak memandai cakap ada. 😂

Alhamdulillah, baru-baru founder Furaiha dah keluarkan produk baru salah satunya Beauty Water. Beauty water ni salah satu fungsinya adalah sebagai toner.Haaa happy tak Furaiha dah ada toner.Bukan biasa-biasa tau.Multi-tasker lagi.😍😍

Nak tahu lagi ke fungsi Beauty Water ni?

Ok sambung baca ehh.

Fungsi beauty water:

💞make up nampak gebu (apply sebelum pakai make up)

💞mengecilkan pori

💞mencerahkan kulit

💞acts as natural toner

💞menegangkan dan anti penuaan

Beauty water ni bukan oily toner ya.Jadi orang yang kulit berminyak pun boleh guna.Boleh guna untuk kegunaan harian dan sesuai untuk semua jenis kulit. Wow satu kali 😘😘

Lepas cuci muka dah boleh spray dekat muka. Senang kan spray spray je.

Oh ya bahan-bahan dia next entri boleh?

Nak order klik sini k http://www.wasap.my/+60175756557/

Salam Sayang daripada Chep Fitrah

Wednesday, 5 July 2017

Furaiha : Luxurious Beauty Serum

Assalamualaikum,

Semakin hari semakin besar dan jelas liang-liang pori terbuka. Stress bila tengok muka depan cermin.😒


Haaa Awak nak tahu tak Furaiha ada produk best yang boleh bantu awak awak hilangkan punca stress tu.😍😍 


Nak tengok gambar dulu atau nak tahu fungsi-fungsi dia?

Ok


Ok


Ok

Fitrah tahu awak mesti tak sabar nak tengok rupa dia kan.Meh sini Fitrah tunjuk  rupa Luxurious Beauty Serum.



Warna serum ni lain dari yang lain. Warna purple dan bau honeydew 😘


Ok dah tengok kan rupa dia.Tergoda tak untuk dapatkan satu? 

Nak tahu lagi fungsi serum selain bantu kecilkan pori-pori?

Meh sini duduk rapat-rapat baca bagi habis posting ni tau.πŸ˜‰.

Luxurious Beauty Serum:
🌸 membantu menutup dan mengecilkan pori-pori 

🌸 menganjalkan kulit

🌸 mengurangkan parut yg dalam

🌸 youth potion

🌸 Boleh dijadikan sebagai primer atau make up base

🌸 moisturizer


Haaa banyak kan fungsi dia.Dah la bantu kecilkan pori pori lepas tu kulit jadi anjal dan parut pun boleh hilang tau.😍😍

Siapa nak? Klik link sini untuk orderπŸ‘‡
http://www.wasap.my/+60175756557/

Semoga kulit awak semakin cantik dan sihat.

Salam sayang dari #ChepFitrah