Friday, 7 July 2017

Bibir Kering dan Mengelupas?

Assalamualaikum,
Haaa dia buat lagi muncul malam-malam.πŸ˜€. Sorry gaiss siang-siang mood nak menulis eh menaip kat sini tak ada.Lewat-lewat baru mood tu muncul.πŸ˜‚

Malam ni nak cerita la sikit pasal bibir ni.A'ah pasal bibir awak.Biasa kan bibir kering lepas tu pedih siap pakej bibir berdarah lagi kalau terover senyum.😒

Siapa pernah kena?

Siapa yang tak pernah tu mesti disiplin minum air kan.

Ok masalah tu tak hilang macam tu je kalau minum air.Ada sesetengah orang bibir dia jenis kering kan walaupun dah sapu lip balm.Bukan setakat kering tapi mengelupas.Tahu la kan kalau bibir mengelupas jari-jemari pun laju je nak tarik kuping tu.

Apabila tarik kuping tu bukan saja sakit yang dapat tapi silap haribulan jadi hitam pun ada.Macam lebam atau mungkin jadi macam darah beku tu.Ishh. confirm malu nak jumpa dengan orang.

Tiba-tiba level confident merudum jatuh.Lagi parah kalau memang kerja kena hadap face to face dengan client.😭

Tapi kan masalah dekat atas ni boleh settle dengan hanya penggunaan Lip Care Kit Furaiha.😍

Eh eh tapi apa ke benda Lip Care Kit tu? Kena makan ubat ke macam mana?


Lip Care Kit ni ada dua item dalam dia.Satu Treatment Lip balm dan satu lagi Lip tint. Dua-dua ni khas untuk merawat bibir awak yang kering dan jadi hitam tu.πŸ˜‰. Suka tak?

Nak tengok ke rupa dia? Jap ehh Fitrah nak kena selongkar dulu dalam galeri handphone yang ada beribu gambar selfie eh bukan gambar produk dan testimoni.😜


Tadaaa ni la gambar Lip Care Kit tu.Cute kan packaging dia.Awak tengok packaging pun rasa nak makan kan.Itu belum cuba calit dekat bibir lagi.Takut awak termakan je.πŸ˜‚

Next entry kita Fitrah cerita details lagi tau tentang Lip Care Kit ni.

Salam Sayang Daripada Chep Fitrah

Thursday, 6 July 2017

Furaiha Skincare: Beauty Water

Tora datang lagi hehehe...Biasa kan suka muncul lewat-lewat malam.😂😂

Ok ok Assalamualaikum, awak semua apa khabar? Diharapkan baik-baik saja ya.Komenlah kalau awak baca posting ni pukul berapa ya?

Malam ni Fitrah nak share sikit info pasal Beauty Water. Dedulu ada yang tanya, Furaiha tak ada toner ke? Fitrah jawab tak ada la.Tak kan nak memandai cakap ada. 😂

Alhamdulillah, baru-baru founder Furaiha dah keluarkan produk baru salah satunya Beauty Water. Beauty water ni salah satu fungsinya adalah sebagai toner.Haaa happy tak Furaiha dah ada toner.Bukan biasa-biasa tau.Multi-tasker lagi.😍😍

Nak tahu lagi ke fungsi Beauty Water ni?

Ok sambung baca ehh.

Fungsi beauty water:

💞make up nampak gebu (apply sebelum pakai make up)

💞mengecilkan pori

💞mencerahkan kulit

💞acts as natural toner

💞menegangkan dan anti penuaan

Beauty water ni bukan oily toner ya.Jadi orang yang kulit berminyak pun boleh guna.Boleh guna untuk kegunaan harian dan sesuai untuk semua jenis kulit. Wow satu kali 😘😘

Lepas cuci muka dah boleh spray dekat muka. Senang kan spray spray je.

Oh ya bahan-bahan dia next entri boleh?

Nak order klik sini k http://www.wasap.my/+60175756557/

Salam Sayang daripada Chep Fitrah

Wednesday, 5 July 2017

Furaiha : Luxurious Beauty Serum

Assalamualaikum,

Semakin hari semakin besar dan jelas liang-liang pori terbuka. Stress bila tengok muka depan cermin.😒


Haaa Awak nak tahu tak Furaiha ada produk best yang boleh bantu awak awak hilangkan punca stress tu.😍😍 


Nak tengok gambar dulu atau nak tahu fungsi-fungsi dia?

Ok


Ok


Ok

Fitrah tahu awak mesti tak sabar nak tengok rupa dia kan.Meh sini Fitrah tunjuk  rupa Luxurious Beauty Serum.



Warna serum ni lain dari yang lain. Warna purple dan bau honeydew 😘


Ok dah tengok kan rupa dia.Tergoda tak untuk dapatkan satu? 

Nak tahu lagi fungsi serum selain bantu kecilkan pori-pori?

Meh sini duduk rapat-rapat baca bagi habis posting ni tau.πŸ˜‰.

Luxurious Beauty Serum:
🌸 membantu menutup dan mengecilkan pori-pori 

🌸 menganjalkan kulit

🌸 mengurangkan parut yg dalam

🌸 youth potion

🌸 Boleh dijadikan sebagai primer atau make up base

🌸 moisturizer


Haaa banyak kan fungsi dia.Dah la bantu kecilkan pori pori lepas tu kulit jadi anjal dan parut pun boleh hilang tau.😍😍

Siapa nak? Klik link sini untuk orderπŸ‘‡
http://www.wasap.my/+60175756557/

Semoga kulit awak semakin cantik dan sihat.

Salam sayang dari #ChepFitrah

Tuesday, 7 February 2017

Betul ke Furaiha bebas Kimia?

Assalamualaikum,
Tahu Chep update tengah-tengah malam.Tapi nak kongsi dengan kesayangan semua tentang Furaiha ni.Betul ke Furaiha bebas kimia?
Apa maksud bebas kimia?
Produk FURAIHA founder claim 100% bebas kimia berbahaya, bukan 100% bebas kimia.Semua benda dalam dunia ni pun ada chemical reaction.Mana ada benda bebas kimia?
Bab pemilihan ingredients memang Founder dah pilih yang berkualiti selepas ambil pendapat chemist.
Founder sentiasa reject dan upgrade sample dari kilang sehingga dia berpuas hati. Ada sampai berpuluh-puluh kali reject.
FURAIHA bebas kimia berbahaya seperti SLS, SLE, plumbum, silikon, bahan pengawet seperti paraben, merkuri, dan hydroquinone.
Jadi, awak dah faham kan apa maksud Furaiha bebas kimia kan.Bebas daripada bahan kimia yang berbahaya untuk kulit kita dalam jangka masa panjang atau pendek.
Kalau faham share tau dengan kawan-kawan yang lain.
Salam Cantik daripada Chep Fitrah

Wednesday, 4 January 2017

Kebaikan Minyak yang terdapat dalam Furaiha untuk kulit

Antara kebaikan minyak yang terdapat dalam Furaiha skincare.

1. Grapeseed oils
  • Membantu megurangkan parut jerawat dan kedutan
  • Menghalang penghasilan jerawat dan ant penuaan
  • Membantu menyeimbangkan minyak dekat kulit

2.Argan oils
  • Membantu mengurangkan penghasilan minyak
  • Sesuai untuk kulit yang jenis berminyak
  • membantu melembapkan kulit
  • membantu melembutkan kulit

3.Olive oil
  • Sesuai untuk kulit yang sangat kering
  •  tidak menyumbatkan lubang pori-pori
  • melindungi kulit daripada aging
  • melindungi kulit daripada sinaran uv

Ketiga-tiga jenis minyak ni memang elok untuk kulit. Benda elok dan berkualiti harga dia pun faham-faham saja la. Jadi, kita tak perlu keluarkan duit banyak nak beli minyak berlainan jenis. .Hanya perlu beli set Furaiha awak akan dapat kebaikan ketiga-tiga minyak ni.

Best kan?


Kalau ada yang berminat nak dapatkan semua kebaikan dalam ketiga-tiga jenis minyak ni. Anda bolehlah dapatkan set Furaiha. Boleh pilih nak beli secara set atau loose item. Apa yang paling best sekarang Trial set pun ada tau.😍

Set Premium

Trial Set


Macam mana nak dapatkannya ?

WhatsApp ke +60175756557

WhatsApp ke +60175756557

WhatsApp ke +60175756557








Tuesday, 3 January 2017

Hampir Jadi Kassim Selamat?


Assalamualaikum, kesayangan Fitrah semua, Alhamdulillah Fitrah sihat sejahtra dan terselamat daripada jadi Kassim Selamat. Tengok sekarang dah boleh menaip 😊.Kisah dia macam ni tau.


Semalam semasa Fitrah sedap tidur diulit mimpi tetiba rasa sesuatu. Fitrah degil tak nak peduli sebab sayang nak bangun dan pilih untuk sambung mimpi lagi.Tapi akhirnya tak tahan dan bila ditahan pun mimpi hilang entah ke mana dan rasa tu semakin kuat. Rasa apa? Nak tahu kenalah baca lagi.😜


Fitrah rasa gatal sangat dekat kedua-dua belah mata siap berair lagi. Jadi mahu tak mahu, terpaksa juga Fitrah melupakan hasrat nak sambung tidur jadi bukalah mata dan gosok-gosok mata. Setelah puas gosok-gosok mata masih rasa gatal.


Setelah beberapa minit, tetiba Fitrah rasa macam bawah mata  jadi tegang lepas garu sikit. Ahh sudah jadi benda lain pula. πŸ˜“ Siapa suruh garu kan. Dah gatal sangat Fitrah garulah.πŸ˜€


Perasaan takut tetiba menyelinap masuk dalam diri, terus buat keputusan bangun dan turun katil.Takut jadi macam kassim selamat Fitrah terus perg masuk bilik air. Maklumlah ratu overthinking sikit Fitrah ni. πŸ˜…


Memang bengkak macam nangis sehari semalam bila tengok cermin.Fitrah tak tahu nak buat apa tengah-tengah malam buta. Nak kejutkan mak kesian pula. Nak makan ubat ehh ubat dah lama tinggal.


Sambil tengok dekat cermin sambil berfikir siang tadi makan apa ni? Makan sambal ikan bilis ke atau makan makanan yang ada belacan? Dah lama tak jadi bengkak atau gatal-gatal jadi memang cuak la tengah malam kot.


Fitrah ni sebenarnya pernah mengalami alahan dengan seafood sampai tahap bengkak dan gatal seluruh badan.Tapi Alhamdulillah dah bebas dalam 2-3 tahun ni. Itulah sebab stok ubat tak ada dalam simpanan. Lain kali kena sediakan juga ubat mana tahu alahan muncul kembali.


Akhir sekali Fitrah nekad ambil sabun Aqua Habbatussauda Furaiha dan cuci muka. Selalunya cuci tak bagi kena area mata tapi sebab tak tahan terus bagi kena dan bilas dengan air cepat-cepat. Alhamdulillah, bangun pagi mata dah tak bengkak dan memang tidur nyenyak sebab tak rasa gatal-gatal dah. 😍😍


Alahan campur resdung rasanya sebab semalam hidung dah berair tapi sat saja.Ingat setakat tu saja.


NotaCantik: Sabun Furaiha bukan khas untuk resdung tapi sedikit sebanyak ia membantu mengurangkan resdung. 

 Nak tahu ke rupa macam mana sabun yang Fitrah guna tu? Tengoklah gambar dibawah ni. πŸ˜‰



Kalau ada yang nak sabun ni bolehlah WhatsApp Fitrah ke +60175756557