Friday, 7 July 2017

Bibir Kering dan Mengelupas?

Assalamualaikum,
Haaa dia buat lagi muncul malam-malam.😀. Sorry gaiss siang-siang mood nak menulis eh menaip kat sini tak ada.Lewat-lewat baru mood tu muncul.😂

Malam ni nak cerita la sikit pasal bibir ni.A'ah pasal bibir awak.Biasa kan bibir kering lepas tu pedih siap pakej bibir berdarah lagi kalau terover senyum.😢

Siapa pernah kena?

Siapa yang tak pernah tu mesti disiplin minum air kan.

Ok masalah tu tak hilang macam tu je kalau minum air.Ada sesetengah orang bibir dia jenis kering kan walaupun dah sapu lip balm.Bukan setakat kering tapi mengelupas.Tahu la kan kalau bibir mengelupas jari-jemari pun laju je nak tarik kuping tu.

Apabila tarik kuping tu bukan saja sakit yang dapat tapi silap haribulan jadi hitam pun ada.Macam lebam atau mungkin jadi macam darah beku tu.Ishh. confirm malu nak jumpa dengan orang.

Tiba-tiba level confident merudum jatuh.Lagi parah kalau memang kerja kena hadap face to face dengan client.😭

Tapi kan masalah dekat atas ni boleh settle dengan hanya penggunaan Lip Care Kit Furaiha.😍

Eh eh tapi apa ke benda Lip Care Kit tu? Kena makan ubat ke macam mana?


Lip Care Kit ni ada dua item dalam dia.Satu Treatment Lip balm dan satu lagi Lip tint. Dua-dua ni khas untuk merawat bibir awak yang kering dan jadi hitam tu.😉. Suka tak?

Nak tengok ke rupa dia? Jap ehh Fitrah nak kena selongkar dulu dalam galeri handphone yang ada beribu gambar selfie eh bukan gambar produk dan testimoni.😜


Tadaaa ni la gambar Lip Care Kit tu.Cute kan packaging dia.Awak tengok packaging pun rasa nak makan kan.Itu belum cuba calit dekat bibir lagi.Takut awak termakan je.😂

Next entry kita Fitrah cerita details lagi tau tentang Lip Care Kit ni.

Salam Sayang Daripada Chep Fitrah